tirsdag 31. juli 2012

Etter regn kommer sol....

...og bak skyene er himmelen alltid blå!


I natt har det vært et voldsomt regnvær med torden og mye nedbør her på kysten av Telemark.Jeg kan ikke noe for det, men jeg liker liksom dette været også på en måte. Synes det er sånn deilig lukt og stemning når solen endelig titter frem etterhvert. Med dugg i gresset og trærne, regndråpene som speiler seg i sollyset,og naturens farger som fremstår som enda friskere etter en slik medfart.
Da er det godt å kunne sette seg ut på trappa og nyte lukten, synet og en deilig kaffekopp!




Slik er det i livet også. Det kommer mørke og triste dager og tider da det kjennes som om lynet slår ned, og man drukner i regn. Noen av oss får flere slike dager enn andre. Da er det godt å vite at det kommer sol etter regn, og bak skyene er himmelen alltid blå 



Et glimt av sol bak tåken å bevare, det er det livsens krav en mann skal klare.
Henrik Ibsen

mandag 30. juli 2012

Fortsatt sommer


Sommeren er her for fullt, og vi nyter den i lange drag uansett vær.
Ferien er over for noen, mens andre starter nå. 
Noen har planlagt ferien i lang tid, andre tar ting på sparket. 

Uansett hva og hvor du skal, så skal de ubrukte dagene fylles med gode ferieminner!
I de siste innleggene har jeg vist dere litt av min ferie og mine ferieminner fra Chios. 

Stranden ved hotellet

5 bøker på to uker
Fra stranden så vi over til Tyrkia




En av mange dukkerter


Hotellet
Fra balkongen

Nå skal resten av sommeren nytes i vakre Telemark sammen med familien og gode venner, være seg til vanns eller lands, på kysten, i skogen eller til fjells. 
Mulighetene er mange her i dette vakre fylket, uansett vær.

Finn roen og nyt resten av akkurat denne dagen,
du får den aldri igjen...

LilleBessa



søndag 29. juli 2012

Skal vi danse?






En av kveldene på Chios fikk vi oppleve denne flotte dansegruppen som danset tradisjonell gresk dans i sine flotte drakter. Etter hvert var det mange av gjestene som fikk prøve seg, men jeg tror jeg hadde nok med å ta bilder *smiler*




Nydelig grillbuffet med alt man kunne ønske seg fra det greske kjøkken!

 Ble du sulten, eller begynte det kanskje å rykke i dansefoten?

LilleBessa


lørdag 28. juli 2012

Bøøøø


 På vår sykkeltur i Kambosområdet på Chios, dukket det opp et sitrusmuseum. Her var det mulighet for å følge produksjonen av sitrusprodukter, kjøpe nydelige lokale produkter, se på kunst som var utstilt, spise på den hyggelige kafeen, eller vandre rundt i den koselige hagen. Her i hagen dukket det opp en utstilling av fugleskremsel i alle variasjoner.









 Hmm, lurer på om jeg skal lage meg et lite fugleskremsel av meg selv og plassere i hagen her? *smiler*

fredag 27. juli 2012

Landsbyidyll

Chios middelalderlandsbyer

3 av dagene på Chios, leide vi bil og valfartet rundt hele den 8 mil lange øya.Over hele øya dukket det opp vakre små og store landsbyer, mange av dem ga en følelse av å være i en annen tid langt tilbake...
Jeg vil gjerne dele noen av de flotte landsbybildene med dere .
Pyrgi bestod av trange gater, hus tett i tett og buer.Den karakteristiske graffitteknikken brukes til å dekorere yttersiden av mange av bygningene: Det ytre laget av sement er malt hvit og deretter er geometriske figurer skrapet vekk. 















 Landsbyen Mesta  var godt bevart.Form og arkitektur her er helt unik. Husene er bygget så tett at det bare er to innganger til bygda. Gatene er svært smale, og de ​​fleste av dem er dekket med buer og hvelv. Hele landsbyen er blitt planlagt og bygget som en labyrint, for å hindre plyndring av pirater. 
Landsbyen Olympi  har vakre hus som ligger inntil hverandre. De trange gatene belagt med brosten, finner man også her.Utenfor landsbyen finner vi dryppstensgrotten som er en av turistattraksjonene på øya. 
De fleste beboerene i disse landsbyene jobber med jordbruk og birøkting. 
Vi traff hyggelige mennesker overalt, som endog tok seg tid til en ridetime i arbeidstiden.





Noe av det mest spesielle på øya var landsbyen Anavatos, en spøkelsesby omgitt av en vill og rå natur.Den er bygget på en steinete høyde med bratte sider.  Landsbyen er nå helt øde med unntak av en dame som bor der året rundt, sommerstid øker antallet til 20-30. En kafe var det der om sommeren, og restaureringsarbeidet var igangsatt flere steder.

LilleBessa


tirsdag 24. juli 2012

Vakre Chios

Vindenes og duftenes øy



Vår planlagte sykkeltur til Danmark i år regnet bort, og vi hev oss på en tur til varmere strøk. Litt nettsøk, og vips så dukket det opp en tur til en rimelig penge.14 dager på et fantastisk hotell på en av Hellas mange øyer, Chios. Dette var faktisk vår første ferie uten arvingene. De har blitt vanskeligere og vanskeligere å få mast med seg de siste årene, og i år hadde de visst andre planer for ferien. 
Vel da var det ingen andre enn seg selv og mannen å ta hensyn til, og så bar det avgårde.




Chios er en av Hellas sine mange øyer, og er den 5. største øya. Her finner du varierende landskap. På nordsiden er det høye fjell og dype daler, veier som krongler seg oppover fjellsidene, og landsbyer som plutselig dukker opp langs ferden.
Vi lå i Karfas i nærheten av Chios by, her var det flatere landskap, og i et område som kalles for Kambos, kunne vi vandre i fruktlunder og herregårder omgitt av høye murer. Her syklet vi i flere timer, og jammen dukket det ikke opp et appelsinmuseum med kunstutstilling midt inni dette området.
Fra dette slettelandet og helt sør i Chios, finner man uendelige mengder av Mastik trær, som man utvinner Mastik-kvae fra. Dette brukes i mat og snacks, helseprodukter og i drikke. Skal visst være veldig sunt, og eksporteres til flere land.
I sør fant vi også frem til den kjente lavastranden Emborios med svarte rullesteiner.Vi fant også flere andre små strender hvor du kunne være i fred og ro fra andre.Men jeg må si at det å kunne ligge på en solseng veide tungt for mitt valg av strender....



Hele tiden mens vi var der, blåste det en deilig vind over øya, og det var helt på sin plass i den varmen. Vindenes øy blir øya kalt, men også duftenes øy. Det dufter deilig av de mange sitrustrærne, mastiktrærne, og selvfølgelig havet. 























Flyplassen i Chios er så liten at de store flyene ikke kan lande og ta av der, dette gjør at øya er lite preget av turister i forhold til mange andre av Hellas øyer. Det var flust med plass både på strender, spisesteder og langs Chios veier på kryss og tvers. I Chios by derimot, var det trangt om plassen både for biler og folk.En virkelig storby!