tirsdag 17. juli 2012

Sol, bær og saft!


Idag er solbærene høstet, og bærene står og godgjør seg i saftkokeren. Har allerede tatt en liten prøvesmaking *smiler* Å lage saft er slettes ikke så strevsomt. 
Også så moro å kunne servere sin egenproduserte saft!


Når bærene først er plukket, går resten av seg selv i en saftkoker.Og bærene til safting kniper du bare av stilken bærene henger på , ingen rensing. Hell vann i den nederste kjelen og sett den kjelen med tut og slange oppå. På toppen er sil-delen i saftkokeren, og det er oppi her du heller bærene. Vannet skal koke slik at det damper godt. Bærene blir dampet,etter en god stund er det ikke mer å hente av bærene, og saften kan du bare tappe ut av slangen.
Hell saften over i en annen kjele,og gi et lite oppkok. Tilsett sukker litt etter litt til du er fornøyd.Sukkeret gir riktig konsistens og fungerer som konserveringsmiddel. Jeg pleier å fryse saften i melkekartonger, som helles over på glassflaske sammen med passelig mengde vann før servering. Mmmmmm.... Det var saften sin det!
LilleBessa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!