onsdag 5. desember 2012

Kling og klang

 Lefsekling fra Telemark

5 dl melk
45 gr margarin
500 gr hvetemel
mel til utbaking 

Kok opp melken med margarin. Lag en stor fordypning i melet, og slå den kokende melken i fordypningen. Rør det hele raskt sammen til en tykk grøt
 Del deigen i emner som kjevles tynne som flatbrød. Stek leivene på middels varm takke med den siden som er kjevlet, ned. Dette er lefsens rettside. 
Stek leivene til de er gjennomstekte og lyse, og de har små, gulbrune blærer. Snu. De ferdigstekte leivene skal være sprø. Lefsene kan legges mellom fuktige kopphåndklær straks de er stekt, frem til de er myke nok til å smøres med meierismør og sukker som er rørt sammen. 
Til 1,5 porsjon lefser( 12 stk a 130 g) røres 1kg smør og 1 kg sukker.
Bruk smør og sukker hvis de skal serveres til kaffe, 
men med bare smør hvis de skal brukes til rakfisk. 


Mine lefser smøres med smør og sukker, og brettes og legges lagvis.


Da er klingen klar i fryseren og tas frem til juleklangen, 
med små smaksprøver innimellom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!