torsdag 2. august 2012

Minner for livet

Jeg har tidligere vist dere noen bilder av .mitt kjære barnesett  som pynter opp i tallerkenhylla på kjøkkenet HER. Tallerkenene er både gått skår av, og er litt blasse i fargene. 
Det vitner om hvor mye de er brukt, for det er ikke oppvaskmaskinen som har slitt dem ut, 
nei sånt'no hadde ikke vi. 
 Jeg mistet min kjære mamma da jeg bare var 18 år, så det er så koselig å ha slike minnerike ting. Det er nesten så bildene av middagene i mitt barndomshjem dukker opp på tallerkenene: poteter med smeltet smør, gulrøtter og kokt torsk, flesk og duppe, lungemos, hvalbiff og kjøttkaker og den deilige brune sausen, suppe med melboller og søtsur saus med salt kjøtt, pannekaker, smørgrøt..... 

Og desserter ja det var det ofte i de dager: semulegrynsgrøt med rød saus, sviskekompott med melk, sjokoladepudding og gele, jordbær med melk... 

MMmm, får vann både i munn og øyne når jeg tenker på det.


I det lille skapet på kjøkkenet har jeg også samlet noen minner, bl.a. min første kopp og min kjære matboks. Det var jo ikke som nå den gang, at man fikk ny sekk, penalhus og matboks hvert år, for ikke å snakke om flere ganger i året. Nei, matboksen hadde man til den var ødelagt. 
Min er litt bulkete og bildene litt uklare, men hva gjør vel det? 
Den skal få stå her i "minneskapet" og kanskje jeg til og med skal begynne å bruke den igjen....

Ha en regnfull men fin torsdag

LilleBessa


4 kommentarer:

 1. Hei! Det var et koselig innlegg!!! Ble rørt og tenker tilbake på min barndom. All middag laget fra bunnen av og dessert hver dag, puddinger og kompotter, det også fra bunn av! Det er gode minner og ta med seg.
  Tror det er mange som leser bloggen din, selv om ikke så mange kommenterer. Du skriver vedlig fint, og det er veldig koselig og lese det du skriver.
  Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen min.
  Og så fint at du fant noe du ville kjøpe i butikken i dag. Ida er veldig hyggelig og jeg er så glad jeg har henne. Gleder meg til og se igjen varene her på bloggen. God natt og sov godt.
  klem fra Anne-Marit.

  SvarSlett
 2. Tusen takk. Ja jeg ser at det er mange som leser bloggen, bare igår var det 170 stk! Kjempekoselig at folk stikker innom her og leser ting og tang jeg har på hjertet uansett om de kommenmterer eller ikke selv om det er ekstra hyggelig med positive tilbakemeldinger;)

  SvarSlett
 3. Skjønne "Lilla"!
  Nå strømmet minnene på her. Du er flink med ord,- og det har du vel egentlig alltid vært :-)
  Bilde av matboksen og tanken på mammaen din fikk meg til å felle en tåre.....
  Sender deg en laaaaaang venninneklem fra Else

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuuusen takk Else. Husker så godt mine middager hos dere også. Alltid åpen dør for naboens unger. Spesielt husker jeg blodpuddingen som ble servert, hi,hi... Kommer nok noen historier her etterhvert fra gatebarna i furuveien! STOR klem tilbake fra "Lilla"

   Slett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!