torsdag 14. juni 2012

Det var en gang et skatoll...

Det var en gang et skatoll som levde lykkelig en gang på flammebjerkalderens tid. 

Skatollet var ikke blant de mest velstående i flammebjerksfamilien, og hadde derfor bare råd til et lite lag med finer på utsiden som så ut som flammebjerk. Men skatollet var fornøyd, for det ble godt brukt. Her ble det skrevet på de fineste papirer, og verdifulle ting, ja endog hemmelige saker, ble gjemt i skatollets mange skuffer.  Alle vet jo at ting som blir godt brukt, også har tendens til å bli litt oppbrukt! Og det ble det. Hengslene begynte å slenge, låsen holdt på å falle ut, og  store biter av det ytterste, fine laget, datt av.   

Skatollet ble mindre og mindre brukt, og ble flyttet lenger og lenger ut av finstuen, og opp i de små rommene. Folkene som skatollet tilhørte, døde, og noen andre overtok det. De nye eierne visste ikke at skatollet en gang hadde vært et staselig møbel i selveste finstuen! 
Til slutt ble skatollet flyttet ut, og inn i en garasje. Huff, og huff, så trist det var der.... 

Men en dag kom mannen i huset, børstet av det grå støvet som hadde lagt seg på, og tok bilde av skatollet, Da lyste skatollet opp: " Nå angrer eierne og har ombestemt seg. De vil til og med  ha et bilde på veggen av meg?"  Men det varte og rakk, og ingenting mer skjedde. 

Akkurat idet skatollet holdt på å gi opp håpet, kom en bil svingende inn foran garasjen.En dame kom ut. Hun betalte mannen i huset 100 kroner, og strevde og bar for å få skatollet inn i bilen. Avgårde bar det. Men skatollet ble bare plassert inn i en ny garasje, og var like trist.


Det skulle ikke vare lenge, for den nye damen pusset og gned, sparklet og malte, tapetserte i skuffer og satt på nye hengsler.

Til slutt ble skatollet på ny satt opp i finstuen, og der står det den dag idag.
Og ikke noen kan drømme om at dette en gang var et slitt og trist skatoll, bortgjemt i en garasje.Snipp, snapp, snute....

LilleBessa


4 kommentarer:

 1. Så gøy å pusse opp et gammelt møbel slik! Man trenger ikke kjøpe nytt. Det gamle passer fortsatt helt utmerket -bare litt maling og snipp snapp ja!

  Gøy å se!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg blir så glad av gjenbruk:)) De gamle møblene går jo faktisk an å fikse og pusses på, i motsetning til mange av de nye man får kjøpt. I tillegg får interiøret litt sjel, selv om noen møbler bare må ha litt snipp og snapp for å komme frem i lyset igjen ♥

   LilleBessa

   Slett
 2. Uff, jeg blir rørt, jeg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror vi er veeeldig like Tulla, gråt nesten en skvett selv da jeg skrev det, ha,ha.. Veldig koselig med kommentarer her;)

   Slett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!