lørdag 21. juli 2012

Gavmildhet

Tenk at disse taburettene ble forært meg tidligere i sommer av en koselig sambygding, 
som også er trofast leser av LilleBessas blogg. 
Og jeg som er vill etter stoler med potensiale for forbedring *smiler*

 De har fått stått og godgjort seg litt i garasjen sammen med bittelittegrann! andre prosjekter. 
Og giveren fikk en rosa vimpelrekke tilbake med barnebarnets navn på.
 Kan skjønne gavmildhet skal belønnes :)Taburett er en stol uten rygg, og som regel også uten armlene. De var vanlig i middelhavsområdet i antikken, og kjennes fra de fleste møbelstiler. I fransk hoffetikette spilte taburetten en meget stor rolle: bare hertuginner fikk lov til å bruke den i kongens eller dronningens nærvær.  Senere ble det skikk at franske ministere satt på taburetter i kongens råd for dermed å markere sin underdanighet i forhold til monarken. Fra dette kommer det billedlige uttrykk taburett om et statsrådembete. 


Idag var det frem med hammer og skrujern, sparkel og sandpapir, og til slutt et par strøk maling.Ble fornøyd med resultatet igrunn, og kan nok tenke meg at 
giveren muligens angrer litt? 


Ha en fortsatt fin lørdagskveld
fra
LilleBessa


4 kommentarer:

 1. Ååååå så flott det ble... Er det noen som skulle ha de måtte det bli deg.. De ville bli kastet her :) Og vimpelen som som fra deg ble VELDIG godt mottatt. Kjempe fin.Her er ingen anger i det hele tatt Lill Torunn.Stolene har det bedre hos deg enn hos meg.Var på et loppemarked for litt siden og der var det mye rart. Da surret navnet Lill Torunn i hode flere ganger.Hahah...- Og ja, jeg liker bloggen din og syntes du har fått deg en flott blogg. Koselig når en kan se alt det fine du holder på med :) Ha fortsatt en fin NORSK sommer, med alt det bringer med seg av vær og vind. Stor klem fra " Molle".

  SvarSlett
  Svar
  1. Goood sommer til deg også, og hilse den søte jenta med vimpelen;)

   Slett
 2. Du har så masse kjempefint på siden din :) Hvilke type maling bruker du på møblene dine...olje, vannbasert,matt..??? Feks. på det lille bordet der det står memories på skuffen? Grunner du under for å få frem den litt slitte stilen?
  Mvh Berith

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker litt forskjellig maling egentlig. Hvis ikke møblene skal pusses etterpå for å få den slitte stilen, liker jeg best lady oljebasert maling for panel glansgrad 15. Den er lettere å jobbe med enn vannbasert, og flyter finere ut slik at det ikke blir striper. Hvis møbelet skal pusses etterpå, bruker jeg lady vannbasert matt 15. Den tørker på et blunk slik at du kan male et par strøk på en dag. To strøk holder hvis det skal pusses slitt etterpå. Memories bordet er malt med den malingen selv om det ikke er pusset etterpå. Noen ganger maler jeg med det jeg har for hånden. Se innlegget http://lillebessas.blogspot.no/2012/06/to-paint-or-not-to-paint.html
   Ha en fin dag videre;)

   Slett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!