fredag 27. juli 2012

Landsbyidyll

Chios middelalderlandsbyer

3 av dagene på Chios, leide vi bil og valfartet rundt hele den 8 mil lange øya.Over hele øya dukket det opp vakre små og store landsbyer, mange av dem ga en følelse av å være i en annen tid langt tilbake...
Jeg vil gjerne dele noen av de flotte landsbybildene med dere .
Pyrgi bestod av trange gater, hus tett i tett og buer.Den karakteristiske graffitteknikken brukes til å dekorere yttersiden av mange av bygningene: Det ytre laget av sement er malt hvit og deretter er geometriske figurer skrapet vekk.  Landsbyen Mesta  var godt bevart.Form og arkitektur her er helt unik. Husene er bygget så tett at det bare er to innganger til bygda. Gatene er svært smale, og de ​​fleste av dem er dekket med buer og hvelv. Hele landsbyen er blitt planlagt og bygget som en labyrint, for å hindre plyndring av pirater. 
Landsbyen Olympi  har vakre hus som ligger inntil hverandre. De trange gatene belagt med brosten, finner man også her.Utenfor landsbyen finner vi dryppstensgrotten som er en av turistattraksjonene på øya. 
De fleste beboerene i disse landsbyene jobber med jordbruk og birøkting. 
Vi traff hyggelige mennesker overalt, som endog tok seg tid til en ridetime i arbeidstiden.

Noe av det mest spesielle på øya var landsbyen Anavatos, en spøkelsesby omgitt av en vill og rå natur.Den er bygget på en steinete høyde med bratte sider.  Landsbyen er nå helt øde med unntak av en dame som bor der året rundt, sommerstid øker antallet til 20-30. En kafe var det der om sommeren, og restaureringsarbeidet var igangsatt flere steder.

LilleBessa


2 kommentarer:

 1. Så fine bilder!!!
  Ser kjempefint ut der dere har vært!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det;) Denne øya var herlig på alle måter, kan anbefales!

   Slett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!