tirsdag 24. juli 2012

Vakre Chios

Vindenes og duftenes øyVår planlagte sykkeltur til Danmark i år regnet bort, og vi hev oss på en tur til varmere strøk. Litt nettsøk, og vips så dukket det opp en tur til en rimelig penge.14 dager på et fantastisk hotell på en av Hellas mange øyer, Chios. Dette var faktisk vår første ferie uten arvingene. De har blitt vanskeligere og vanskeligere å få mast med seg de siste årene, og i år hadde de visst andre planer for ferien. 
Vel da var det ingen andre enn seg selv og mannen å ta hensyn til, og så bar det avgårde.
Chios er en av Hellas sine mange øyer, og er den 5. største øya. Her finner du varierende landskap. På nordsiden er det høye fjell og dype daler, veier som krongler seg oppover fjellsidene, og landsbyer som plutselig dukker opp langs ferden.
Vi lå i Karfas i nærheten av Chios by, her var det flatere landskap, og i et område som kalles for Kambos, kunne vi vandre i fruktlunder og herregårder omgitt av høye murer. Her syklet vi i flere timer, og jammen dukket det ikke opp et appelsinmuseum med kunstutstilling midt inni dette området.
Fra dette slettelandet og helt sør i Chios, finner man uendelige mengder av Mastik trær, som man utvinner Mastik-kvae fra. Dette brukes i mat og snacks, helseprodukter og i drikke. Skal visst være veldig sunt, og eksporteres til flere land.
I sør fant vi også frem til den kjente lavastranden Emborios med svarte rullesteiner.Vi fant også flere andre små strender hvor du kunne være i fred og ro fra andre.Men jeg må si at det å kunne ligge på en solseng veide tungt for mitt valg av strender....Hele tiden mens vi var der, blåste det en deilig vind over øya, og det var helt på sin plass i den varmen. Vindenes øy blir øya kalt, men også duftenes øy. Det dufter deilig av de mange sitrustrærne, mastiktrærne, og selvfølgelig havet. Flyplassen i Chios er så liten at de store flyene ikke kan lande og ta av der, dette gjør at øya er lite preget av turister i forhold til mange andre av Hellas øyer. Det var flust med plass både på strender, spisesteder og langs Chios veier på kryss og tvers. I Chios by derimot, var det trangt om plassen både for biler og folk.En virkelig storby!
2 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, Der så det nydelig ut!!!!

    SvarSlett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!