tirsdag 12. juni 2012

Vrangknuter


Ja det holdt det på å bli da jeg skulle lage mine rundstykkeknuter! Glemte rett og slett hele deigen som stod til heving i ovnen. 

Enda godt jeg ikke hadde doblet gjæren selv om det var dobbel porsjon, da hadde vel det gått som i eventyret om grøtgryta .Den som kokte og kokte og rant og rant over til grøten fylte hele huset og fløt ut døra.

Tenkte jeg skulle dele denne lettvinte oppskriften med dere. Her kommer den:
  • 1/2 l vann
  • 50 g gjær
  • 50 g margarin
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 kg hvetemel
Start med å blande alt det tørre, lage en fordypning, og ha i fingervarmt vann med smeltet margarin. Hev ca 1/2 time. NB! Ikke glem den *smiler*




Etterhev ca 20 min.
Pensle med sammenvispet egg, og strø på valmuefrø. 
Stekes 12-15 min på 225 gr.












Nå skal jeg koose meg med varme rundstykker og selvplukkede bjørnebær fra i høst. Min produksjon av syltetøy skal du få høre om senere;)


Ha en fin tirsdag du også

LilleBessa


4 kommentarer:

  1. Kjenner formelig duften og smaken helt hit!

    SvarSlett
  2. Du får ta deg en tur på hjemlige trakter, Tulla skulle komme en dag, bli med da vel;)

    SvarSlett
  3. Så kul måte å forme rundstykkene på, tror ikke jeg har sett den før.
    De ser kjempegode ut.
    Ønsker deg en riktig fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. De er kjempegode, også imponerer du gjestene litt med knutene da,hi,hi.. Hyggelig at du stakk innom.

      LilleBessa

      Slett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!