fredag 8. juni 2012

Rekanes på ei fjøl!

"Furet, værbitt over vannet"...

...kom disse fjølene rekanes.Elsker det slitte, røffe utseende på disse plankerestene, og spesielt plassert sammen med kontraster som yndige blomster, prismer og porselen.
 Rart å tenke på at de engang har vært brukt til noe helt annet. Malingsrester og gamle bolter og spiker vitner om det. Enda mer sjarmerende er de;) I eldre tider, var drivved eller rekved som det også kalles, et verdifullt tilskudd til kystboernes beholdning av både fyringsved og byggematerialer. Trevirke som hadde ligget en stund i saltvann, var gjerne mere motstandsdyktig mot råte på grunn av saltinnholdet.


Kanskje de er rester av en båt eller et naust? Ihvertfall blir de samlet og spart av denne dama. Klarer nesten ikke la være å lete etter drivved når jeg er på stranden en sommerdag, i båten eller vandrer langs fjæra når høststormene herjer.

Vil nok tro det er et pussig skue å møte meg med en hund i den ene armen og overlesset med plankerester i den andre *smiler*  Tenker ikke så mye på hvordan jeg tar meg ut der og da når slike skatter ligger rett foran føttene mine. Ja, for skatter det er det! De kan brukes til skilt, knaggrekker, lysfat, speilrammer, bilder og bilderammer.Bare fantasien setter grenser.


Her har jeg skrudd bolter inn som knagger, og vips har du en knaggrekke. Disse har jeg brukt sjablong (kjøpt på Panduro) for å trykke ønsket tekst. 
Bruker bare vanlig oljemaling og en svamp. Prøv da vel!
 Kos dere på fredagskvelden!

                                            LilleBessa

3 kommentarer:

 1. Tuusen takk for hyggelig og oppmuntrende kommentar hos meg! - var nede i en liten bølgedal nå, men gyver løs igjen med friskt mot:-) Fin blogg du har, tror jammen jeg legger meg til som følger hos deg! God hælj:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt startsproblemer må man jo regne med:( blir vel en stund til man får litt kommentarer og følgere... Vi får ta tiden til hjelp, være flinke til å legge ut innlegg jevnlig når man har noe på hjertet, linke til Facebook og twitter hjelper litt da;) God helg til deg også. Nå skal jeg inn på bloggen din og se om du har blogget litt mer:))

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Skriv gjerne noen ord , det varmer mitt ♥ Ha en fin dag videre!